Adventures of a globetrotter

Part of Aerotaxi group

Asmara Nieuws

Kieler kanaal en Elbe 2013

Kieler kanaal en Elbe 2013
Vroeger dan gepland, maar vanwege het snel slechter worden de weer, verlaat de Asmara de Oostzee. . .

en vaart het Nord-Ostzee kanaal, ook wel Kielerkanaal genoemd, in. Bij de sluizen van Holtenau gaan we naar binnen. Halverwege dit kanaal wat ongeveer 90 km lang is gaat de Asmara het Gieselaukanaal in om op de rivier de Eider uit te komen. Via deze rivier noordwaarts omhoog naar Friedrichhaven, de laatste stop voor het Eidersperrwerk, of te wel de sluizen naar de Noordzee. Dat je daar niet met westen wind 6 of hoger moet zijn is mij inmiddels wel duidelijk, de geul naar buiten is constant aan verandering onderhevig en de stroom kan gemeen zijn. Een goed weerslot is hiet dus wel essentieel. Eenmaal buiten gaat het in een rechte lijn naar Helgoland en vandaar het laatste stuk naar Nederland.

Peter Mantel

Gepensioneerd uit de luchtvaart. Avonturen met de Asmara. Ik zeil met mijn tweemast kotter van de Noordzee tot de Oostzee

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hide picture