Adventures of a globetrotter

Part of Aerotaxi group

Asmara Nieuws

Winter 2013-2014

Winter 2013-2014

Na de mooie reis van afgelopen zomer naar Helgoland en rond Denemarken ligt de tijd van plezier maken en ontspanning weer achter ons.. . .

Een zeer mooie ervaring rijker.
Op 2 oktober meren we af in Leiden om ons gereed te maken voor de viering van 3 oktber een altijd bruisend feest in de stad Leiden.

Na weer bijgekomen te zijn van het feest gedruis begeeft de Asmara zich naar zijn winterhaven, Jachhaven Jonkman in Sassenheim met goede faciliteiten.

Op 1 dec 2013 gaat Sailor ’s avonds om 2100 nog naar buiten, het is een koude avond. Om middernacht is ze nog niet terug en dat terwijl ze normaal nagenoeg altijd voor middernacht terug is. Ik besluit om nog maar even te wachten, ze zal wel weer druk zijn met een muis. Maar het wordt later en later om 0200 nog geen Sailor, ik ga naar buiten en blaas op haar fluitje en roep haar, maar geen Sailor. Om 0300 besluit ik naar bed te gaan. Ik slaap slecht ben vroeg op maar geen Sailor. Nu begin ik toch wel ongerust te worden den ga de haven afzoeken, speur langs alle waterkanten maar geen Sailor. Voor ik ga werken vraag ik de havenmeester of hij naar Sailor wil uitkijken. Als ik ’s avonds terug kom van werken nog geen Sailor, ik ga aanmelden bij Amivedi de grootste site voor vermiste huisdieren en maak een poster die ik overal ophang. De dagen daarna verlopen rusteloos voor mij ik ga overal zoeken, roepen en fluiten, struin de bermen af, ga door landerijen, maar geen Sailor. Ik moet mij berusten, maar niets zo erg als je niet weet wat er gebeurt is. Ik heb het bange vermoeden dat ze in de haven in het water is gevallen en met relatief hoge walkanten er niet snel uit kon, met een water temperatuur van 5 graden verlies binnen 5 minuten je bewustzijn. Ik heb er veel verdriet van.

Er is verder niet veel nieuws te vertellen anders dan dat ik bijna full time werk om de reserves na de scheiding weer wat op te vijzelen. In de maand juli werk ik niet en ga varen richting Zeeland, Grevelingen en mogelijk een oversteek naar Engeland.

Peter Mantel

Gepensioneerd uit de luchtvaart. Avonturen met de Asmara. Ik zeil met mijn tweemast kotter van de Noordzee tot de Oostzee

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hide picture