Adventures of a globetrotter

Part of Aerotaxi group

Asmara Nieuws

Planning 2015

4 januari 2015, we liggen nog in de winterhaven Sassenheim. De plannen voor het nieuwe seizoen worden gemaakt. . . . .

Er is het najaar van 2014 is een korte golf zender (icom-718) aan boord geinstalleerd om daarmee zonder internet, gratis weerfaxen, grib files en email te kunnen ontvangen. Ook is er een windmolen geinstalleerd om bij te dragen aan de stroomvoorziening aan boord.
Verder wordt in februari de 220v koelkast vervangen voor een zuiniger 12v vol koelkast.

In het voorjaar, waarschijnlijk mei, gaat de Asmara het water uit voor de nodige verfklussen en het onderwaterschip.

Hoofd en Boegschroef
Bekeken zal worden of de hoofdschroef en de boegschroef geoptimaliseerd kunnen worden, met andere woorden, kijken of voor de hoofdschroef een klapschroef gemonteerd kan worden om de weerstand die deze oplevert tijdens het zeilen geeliminineerd kan worden. Ook de boegschroef zal bekeken worden of daar een effectievere op kan.

Achter teakdek en luik
Verder zal het teak achterdek wat bij de aankoop in 2008 al slecht was verwijderd worden en zal het loopdek net als de rest van het dek in een loopdek kleur geschilderd worden. Daarbij komt dan eindelijk het achterluik vrij wat nu nog onder het teak ligt. Met een nieuw luik daarin hebben dan weer een ontsnappingsluik vanaf de slaapkamer, meer ventilatie en last but not least kan het noodroer (wat via dit luik werkt) weer in ere worden hersteld.

Romp en onderwaterschip
Het onderwaterschip krijgt een nieuwe anti-fouling en eventueel worden de anodes vervangen. Het bovenste deel van de romp van bovenwaterschip word opnieuw in de ververf gezet en het onderste deel opgeknapt.

Reisplanning
Na wat tijd en kosten verder gaan we dan het water weer in om vanaf eind mei tot begin oktober weer een mooie reis te maken wederom in de richting van Scandinavie. Dit keer meer de Oosthoek in (zie afbeelding) waarbij we verschillende landen zullen aandoen, zoals Denmarken, Duisland,  Polen, Litouwen, Letland, Estonia, Rusland, Finland en Zweden. Of we daadwerkelijk Rusland (Petersburg) in kunnen betijfel ik maar dat zien we dan wel weer. In ieder geval een mooie rondreis.

Peter Mantel

Gepensioneerd uit de luchtvaart. Avonturen met de Asmara. Ik zeil met mijn tweemast kotter van de Noordzee tot de Oostzee

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hide picture