Adventures of a globetrotter

Part of Aerotaxi group

Asmara Nieuws

Waddenkust en Helgoland

De Asmara ligt op zout water. Op donderdag 4-6-15 om 1650 van Lauwersmeer vertrokken en door de sluis gegaan. Buiten de sluis anker uitgegooid wind Oost/Noordoost 5 ondanks de voorspelde 3, het getijde verval waar ik lig is 3 mtr. Anker uit bij 2 mtr (laag water) water vlak langs een drooggevallen stuk. Middernacht staat er Dus op deze plek 5 mtr water dus 22 mtr ketting uitgezet, voor we gaan slapen nog even kijken of alles goed gaat, wekker op 0500.

Om 0530 vertrokken, wind 2 Oost, nu dus weer te weinig om te zeilen, dus motoren, 4,4 kts stroom mee SOG 7.0. De zee heeft slechts een rimpeltje, het zou zeer warm worden vandaag. Verwachte aankomsttijd Norderney 1700.

De tocht van Norderney naar Helgoland was ook weer lekker pittig, het lag niet aan de wind die was maar 5 bft, maar aan de golven, de namen echter toe tot ruim 3 mtr. Maar hebben het weer gered, 730 ltr diesel getankt a 91 ct per ltr, toch weer 335,- verdiend. nog wat goedkope whiskey ingeslagen, kan de zomer weer door.

De tocht van Helgoland mnaar het Kieler kanaal was ook niet prettig, golven nog altijd twee mtr van schuin achterin. Model rondspant doet zijn eer aan, ik lig er inmiddels niet meer wakker van dat ie ondersteboven gaat maar lekker is anders.

De Oostzee

Inmiddels aangekomen aan het eind van het Kielerkanaal, bij de Flemhudersee. Daar voor anker gegaan. Morgenochtend door de sluis bij Holtenau en dan op weg naar Polen. Eerst misschien nog een stop(anker) in Duitsland het weer is goed, Oostenwind, zonnetje, temperatuur kan nog wat beter.

Hanging Ferry bridge Kiel kanaal

Peter Mantel

Gepensioneerd uit de luchtvaart. Avonturen met de Asmara. Ik zeil met mijn tweemast kotter van de Noordzee tot de Oostzee

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hide picture