Adventures of a globetrotter

Part of Aerotaxi group

Asmara Nieuws

Asmara geenterd

Nou ben ik nog niet eens in Rusland, waar ik dat wel een beetje zou verwachten, maar Duitsland!?

Vandaag 15.40 vlak voor Rugen bezoek aan boord gehad van de Duitse kustwacht.

Ik vond ze al een tijdje om me heen dralen met hun boot, maar uiteindelijk hebben ze een rib te water gelaten en kwamen ze op me afgestoven. 4 man, twee tijdens het varen aan boord gestapt. Nou dan willen ze natuurlijk alle papieren zien, waar ik vandaan kwam, waar ik naar toe ga. Toen alles goed bevonden was kwam de aap uit de mouw, mijn grootzeil stond er nog op een beetje te wapperen (geen wind meer) maar ik voer ook op de motor zonder een omgekeerde kegel te voeren. Ik was gewoon altijd te lui om dat ding op te hangen, maar voor hun een reden om weer even een leuke oefening te doen, er viel nl geen kip op dat ruime water te bekennen. Nou hebben we dat ook weer eens meegemaakt, misschien een voorproefje voor Rusland.Kustwacht

Net voor approach in Rugen, het was inmiddels 19.00 en voor ik zou ankeren zou het zeker 21.00 zijn, kreeg ik toch wel trek en heb nog gauw een bord pasta gekookt met lekkere saus en kaas. Laat nu die geul van 3 mijl lang maar komen, met een bakkie worstel ik me er wel dooheen.

Peter Mantel

Gepensioneerd uit de luchtvaart. Avonturen met de Asmara. Ik zeil met mijn tweemast kotter van de Noordzee tot de Oostzee

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hide picture