Adventures of a globetrotter

Part of Aerotaxi group

Asmara Nieuws

Hoe laat je een schip zinken. .

Ik ga water tanken, er staat hier meer waterdruk op dan bij ons. Ik wordt afgeleid en sta wat te praten bij Piet en Joke, daarbij totaal mijn water vergeten dat nog altijd loopt.

Pas na ruim een uur kom ik weer op de boot en zie dat het water nog loopt, sluit gauw af en ga naar binnen waar ik tot de ontdekking kom dat er 2 cm water boven de keukenvloer staat, de vlonders drijven. Dus zo ziet het er uit als je zinkt. Er zijn honderden liters water in mijn boot gelopen, die ook aardig lager ligt. Het enige dat ik kan bedenken is dat door de hogere druk en de slang die het vulgat bijna afsluit, het water mogelijk via ontluchting naar binnen is gelopen. Drama dus.
Ik heb maar een hele kleine electrische waterpomp. Ik ga te raden bij Piet of hij misschien een dompelpomp heeft. Hij heeft dat maar die zit wel aangesloten op zijn schip, ik mag hem loshalen en bij mij gebruiken. Om al het water eruit te krijgen besluit ik om een nieuw mangat te zagen in mijn oude ongebruikte tank. Een mangat van ongeveer 45×25 cm door een staalplaat van 4 mm. Als dit gedaan is kan ik de pomp daarin hangen en spuit met een dikke straal het water eruit.
Om 1600 is de klus geklaard en het gereedschap opgeruimd. Nu nog snel wat vers fruit halen en dan is de dag ook weer voorbij. Never een dull moment.

Peter Mantel

Gepensioneerd uit de luchtvaart. Avonturen met de Asmara. Ik zeil met mijn tweemast kotter van de Noordzee tot de Oostzee

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hide picture