Adventures of a globetrotter

Part of Aerotaxi group

Asmara Nieuws

Drinkwater tank lek

Als je het ene probleem opgelost hebt dient het volgende zich al weer aan, dit gaat op werken lijken.

Onder referentie naar een eerder artikel in deze serie  “Hoe laat je een boot zinken” blijkt dit fenomeen te komen door een lekke drinkwater tank.Onder het zeilen met wat golfslag viel er een fles om die op de keuken vloer stond, ik raapte hem op en zag tussen een kier van de vloer het water klotsen, dit hoort niet. Bij een boot hoort water aan de buitenkant te zijn en niet los aan de binnenkant. Dus nadat ik mijzelf overtuigd dat het water niet stijgende was, doorgevaren en ankerplek op gezocht.

Er blijkt weer veel water onderin te zitten (zie nieuws artikel “Hoe laat je een  boot zinken”). eerste test zout of zoet. Het smaakte niet zout, dus voor de zekerheid slok zeewater genomen en ja dat was zoutig, duidelijk verschil. Ok drinkwater dus. Ik kon niets vinden waar dat water dan toch vandaan kwam. Nadat ik de boel leeggepompt had, hoorde ik nog steeds druppen onderin. Tijdje gewacht en ja hoor er stond alweer water onderin en het druppen ging maar door.

Mijn watertank is een 315 ltr. RVS tank, de vorige eigenaar heeft in de oude tank aan de bovenzijde een groot gat gezaagd, waarin hij een speciaal een op maat gemaakte RVS tank in heeft laten zakken, die strak tussen de sponningen ligt en met een klamp hout gefixeerd was. Omdat deze methode volledig was afgesloten kun je er ook niet onder of tussen kijken, maar onderin zitten geen aansluitingen, die zitten alleen bovenop. Ik vermoed dat door de pittige zeegang die ik heb gehad de tank is gaan schavielen en schuiven (er is zelfs een van de lippen afgebroken die hem op zijn plaats moest houden) waardoor er mogelijk ergens een gat of gaatje is ontstaan. Hij druppelt nu niet meer en er komt nog water uit de kraan, er zal niet veel water meer in zitten maar hoeveel is de vraag en bijvullen dus niet verder dan tot het “gaatje” maar hoeveel. Voor de zekerheid heb ik vandaag maar een 15 ltr jerrycan gekocht en gevuld met water, ik moet nu wachten tot de tank leeg is om te weten hoeveel er nog in zat. (Er wordt nl alleen gemeten wat eruit gaat, je kunt dus geen niveau aflezen op een meter)

De tank zal eruit moeten, hiertoe dient gedeeltelijk de teak eethoek verwijderd te worden en ervaring leert dat dat er niet mooier van word. Ik kan dit uiteraard niet onderweg doen. Hieronder het proces van de renovatie.

Renovatie en eerherstel oude watertank

Paragraaf

Onder referentie naar een eerder artikel in deze serie  “Hoe laat je een boot zinken” blijkt dit fenomeen te komen door een lekke drinkwater tank.Onder het zeilen met wat golfslag viel er een fles om die op de keuken vloer stond, ik raapte hem op en zag tussen een kier van de vloer het water klotsen, dit hoort niet. Bij een boot hoort water aan de buitenkant te zijn en niet los aan de binnenkant. Dus nadat ik mijzelf overtuigd dat het water niet stijgende was, doorgevaren en ankerplek op gezocht.

Ik ben in de winter van 2016 deze klus gaan aanpakken. De originele watertank is een integraal deel van de romp, dat aan de bovenzijde gesloten was. De RVS tank die in het gezaagde gat lag heb ik er uit gehaald. Vervolgens ben ik een staalplaat van 5 mm gaan maken om dat gat te dichten. Deze plaat werd door een professionele lasser vast gelast. In deze grote dekplaat heb ik een mangat gemaakt. Het voor gedeelte van de originele watertank had ook een mangat, maar die kon ik niet openen omdat de grote mast, welke er later op is gezet, op een hoek daarvan steunde. Maar onderweg tijdens het water tanken had ik daar al een gat in gezaagd. Zie nieuws bericht “Hoe laat je een schip zinken” Dat wordt dus een mangat in een mangat. Hiervoor heb ik een flens laten maken doe dit gat weer met een deksel kan afsluiten. Nu heb ik dus weer een hele grote watertank met twee bereikbare mangaten.

Oude RVS tank eruit
binnenkant romp achter deel
Voor deel tank met mastvoet en nieuw gat

De wanden van de tank, welke feitelijk de binnenzijde van de romp is, worden door mij schoon geschuurd en daarna gecementeerd. Dat is een procédé dat men vroeger veelvuldig gebruikte. Een zak cement van de Gamma voor 5,- euro, wel volgens specificaties, is hier voldoende voor. Een emmer en stoffer het gereedschap. De specie word aangemaakt tot karnemelk dikte en uitgesmeerd over de binnen wanden van de tank om vervolgens rustig te laten drogen, dus niet verwarmen dat gaat te snel. Na een dag of twee een tweede laag aanbrengen en klaar. Het cement brand in op het staal en vormt een hechte laag. Het is bacterie dodend en dus uitmate geschikt voor drinkwater. Voor het gebruik de tank een paar maal spoelen. In deze nieuwe tank heb ik een bilge pomp gezet met een eigen paneel, zodat ik ten alle tijde mijn drinkwatertank, die nu 850 liter bevat, via de reguliere waterafvoer naar buiten kan afvoeren. Dit als het water er te lang instaat. Maar met mijn gebruik van permanent wonen op mijn boot, wasmachine en douche zal ik dat niet vaak nodig hebben. Het enige nadeel van deze tank is dat de watertemperatuur nagenoeg gelijk is aan de buitenwater temperatuur. Vandaar ook de bilge pomp.

Nieuwe staalplaat gemaakt welk onder de eethoek door loopt
De staalplaat tijdelijk met magneten vastgezet
De lasser aan het werk om de plaat erin te lassen
Aansluitingen en bilge pomp
Vers gecementeerde tankwand
De zaak is weer dicht en kan getest worden

Hierboven de volgorde van bewerking. Bij het opvullen van de tank nog wat kleine lekkage gehad op de flenzen, maar na aandraaien boutjes ok. Nu hoef ik niet meer naar de kant voor drinkwater en door de generator heb ik altijd stroom, dus naar de kant alleen voor verse groente en fruit.

Peter Mantel

Gepensioneerd uit de luchtvaart. Avonturen met de Asmara. Ik zeil met mijn tweemast kotter van de Noordzee tot de Oostzee

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hide picture