Adventures of a globetrotter

Part of Aerotaxi group

Asmara Nieuws

Pech blijft de Asmara achtervolgen

. . . en dan voel ik ineens aan mijn stoel dat hij niet meer stabiel is. . . .

 

Vandaag Zaterdag 22 augustus  hebben we Zweden achter ons gelaten en varen de over de grenzen van Denemarken. In 2013 ben ik al eens rond dit mooie land gezeild, dus er is veel herkenbaar. Ik kom nu Denemarken in van een totaal andere kant, van de zuid kust van Zweden, van  Gislovs Lage overgestoken naar Sjealland eilanden groep.

Stuurstoel cylinder gescheurd

Er staat weer een behoorlijke zeegang en dan voel ik ineens aan mijn stoel dat hij niet meer stabiel is, ook hoorde ik af en toe andere geluiden. Ik stap er uit neem zaklamp en ga kijken wat er aan de hand is en dan tot mijn grote schrik zie ik dat de onderste buis waar de binnen buis hydraulisch in zakt al voor 3/4 doorgescheurd is. Hoe is dit nu weer mogelijk en wat kan ik er aan doen, niet veel denk ik. Stuurstoel cylinderMaar hoe voorkom ik dat hij verder afbreekt en ik de rest van de tijd moet staan om te sturen. Ik laat de binnenbuis die in deze buis glijd voor een deel zakken, daarmee veranderd dus de stoelhoogte, maar nu zit er een groot deel nog onder de breuk lijn waardoor hij niet makkelijk meer verder kan breken, ik draai de clamp stevig aan zodat de stoel nu ook niet meer kan draaien. Dit helpt allemaal en zittend kan ik nog net over de instrumenten naar buiten kijken. Leverancier inmiddels geïnformeerd (Sneek) en gezegd dat ik dit onder garantie gerepareerd wil hebben. Stoel nieuw gekocht in 2012. Dus op de terugweg langs Sneek.

 

 

 

Peter Mantel

Gepensioneerd uit de luchtvaart. Avonturen met de Asmara. Ik zeil met mijn tweemast kotter van de Noordzee tot de Oostzee

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hide picture