Adventures of a globetrotter

Part of Aerotaxi group

Asmara Nieuws

Kapotte Lier

Buiten het vastlopen op Schiermonnikoog, waarbij ik stenen  op de grond heb geraakt met als gevolg een nare tik ter hoogte van de roerkoning bij toerentallen hoger dan 1000 RPM, het ik nu de volgende storing te pakken. ..

Tijdens het gebruik van de lier voor het verstellen van de zeilen, schoot ineens de circlip ring (die de lier op zijn as houd) los en natuurlijk in het water. Daarbij kwam de lier vervaarlijk omhoog. Ter voorkoming van verder verlies van onderdelen direct de genuaschoot los van de lier gegooid en de zaak weer op de as gedrukt. Nadat ik de heftig klapperende Genua dan maar vereende krachten tijdelijk op de bolder vastgezet heb ik de lier met tape afgeplakt zodat hij niet van zijn as meer kon komen. Natuurlijk geen reserve circlip aan boord.

lier

Geprobeerd nu om in telefonisch in Aalborg een nieuwe te bestellen, wat helaas niet lukte. Geankerd vlak voor de haven van Aalborg om te kijken hoe dit verder op te lossen. Gebeld met de importeur van deze lieren A-rigging in Medemblik, ook hij heeft dit waarschijnlijk niet in voorraad maar zal dit dan direct bij de fabriek in Italië bestellen en overnight laten opsturen naar een watersport winkel in de haven van Aalborg waar ik ook al contact mee heb gehad.  Nu maar afwachten.

Peter Mantel

Gepensioneerd uit de luchtvaart. Avonturen met de Asmara. Ik zeil met mijn tweemast kotter van de Noordzee tot de Oostzee

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hide picture