Adventures of a globetrotter

Part of Aerotaxi group

Asmara Nieuws

Update plannen zomer 2019

Hier even een update van de plannen voor de zomer 2019.

 
 
 
Na mijn schilderklus in September j.l. heeft dat toch teveel in mijn budget gehakt, daarbij gelet op de tankreiniging en voorbereiding, wat ook begroot is op 3500,- euro.
Dat heeft mij doen besluiten om maar via een uitzendbureau te gaan werken. Dus vanaf januari t/m eind juni heb ik mij gecommitteerd om full time te gaan werken. Ik werk nu 10 uur per werkdag, best wel pittig, maar het lost mijn financiële probleem volledig op.
 
Voor de tank heb ik tekeningen gemaakt voor het laten maken van ringen, ovalen, pakkingen, O-ringen en deksels, deze zijn nu nu allemaal net klaar. In elke tank blijken 3 slingerschotten te zitten, dus zes compartimenten.
Op de bakboord tank komen inspectie luikjes van 10 cm boven op de tank en op de stuurboord tank komen 3 ovale ringen aan de zijkant (bovenzijde was hier niet mogelijk)
Nadat de tank leeg is worden de gaten door mij in de tank gemaakt en worden de ringen erop gelast. Daarna gaat een bedrijf de cleaning doen. Daarna ga ik weer zelf alle filters vervangen en de leidingen doorblazen van de motor, de Generator, De dieselkachel 1 en dieselkachel 2.
 
Ik verwacht hiermee aan te vangen rond eind maart, als de kou wat uit de lucht is want dan heb ik geen vaste kachel meer omdat de tanks leeg zijn. Gelukkig heb ik nog wel een Zibro bijzetkachel die goed functioneert.
 
Zoals het er nu naar uit ziet ga ik dus eind juni varen en toch nog even via Helgoland om 800 ltr diesel te tanken, naar Langeland (DK) om grote kabeljauwen te vangen wat ik vorig jaar ook gedaan heb.
 
Ik wens iedereen mooie zomer en vanaf 1 juli zijn we dus weer te volgen via de AIS.

Peter Mantel

Gepensioneerd uit de luchtvaart. Avonturen met de Asmara. Ik zeil met mijn tweemast kotter van de Noordzee tot de Oostzee

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hide picture