Adventures of a globetrotter

Part of Aerotaxi group

DuitslandNederlandReizen(NL)

’t is weer voorbij die mooie zomer 2020

Nadat in maart de COVID-19 pandemie uitbreekt en heel Nederland waar mogelijk thuis gaat werken is het einde nog lang niet in zicht. De economie die nu nog met massale steun van de overheid overeind wordt gehouden, zal uiteindelijk een flinke knauw krijgen. Mijn contract werd niet verlengd dus ben ik half mei gaan varen zoals in mijn twee eerdere blogs is weergegeven.

Inmiddels ben ik al weer geruime tijd terug in Nederland en met name natuurlijk in Friesland waar mijn roots liggen. Het is nu 22 september, ben op de terugweg en lig achter anker op de Reede van Marken. Ik was erachter gekomen dat ik met de Asmara nog nooit in Marken ben geweest dus moet dat er een keer van komen, straks vaar ik Marken in. Morgen heb ik een afspraak in Volendam met een oud collega van mijn kantoor, die ik nu 10 jaar niet meer gezien heb, dus morgen Volendam in.

Doordat ik dit jaar geen lange reis heb gemaakt, heb ik dus erg veel tijd gehad om rustig een weekje ergens te gaan liggen. Dat is in Friesland aan een Marrekrite een afgebakend aanlegplaats aan een eiland of weiland, soms met vuil container, maar verder geen faciliteiten. Het voordeel je ligt heerlijk rustig midden in de natuur, het nadeel het ligt meestal niet aan de openbare weg, waardoor fietsen of wandelen beperkt is.

De natuur

Muizen
Het is mij opgevallen deze zomer, is dat Simba geen enkele muis meer ving. Normaal bij de eerste aanlegplaats meestal in Friesland heeft ze direct al een muis te pakken, en dat ging zo de hele zomer door. Vaak waren het kleine muisjes, maar in een zomer haalde ze makkelijk de 15. Nu heeft ze sinds mijn vertrek in mei een week geleden de eerste muis gevangen, een volwassen muis. Waar zijn al die muizen gebleven? Heeft dat iets met droogte te maken? Ook de spreeuwen wolk uit mijn eerdere blog was wel erg vroeg in de tijd van het jaar, normaal heeft dat met trek te maken en gebeurt dit in het najaar.

Vliegen
Verder heb ik dit jaar meer dan andere jaren, last gehad van gewone zwarte vliegen. Als je er 20 had doodgemept, kwamen er al weer 20 nieuwe binnen. Hoogst irritant, gaan overal op zitten en poepen maar raak, mijn gordijnen zitten vol met van die spikkeltjes, ik hoop dat dat er nog uit gaat met wassen. Ze gaan gewoon op je beeldscherm zitten en bedrijven de liefde voor je neus om hun nageslacht op peil te houden. Simba is er al lang mee gestopt om ze te vangen.

Bramen
Op de Fluessen in Friesland ligt een heerlijk eiland (Nije Kruspole) waar je met alle winden beschut kunt liggen, je kunt er fijn wandelen, er is een vuilcontainer en bovenal het staat vol met Bramenstruiken en Rozenstruiken. Vorig jaar in September heb ik daar veel van geplukt en twee soorten jam gemaakt. Dit jaar ging ik elke morgen mijn benen strekken en plukte gelijk genoeg Bramen voor een maaltje met Yoghurt.

Na Volendam ga ik via Amsterdam en Haarlem over de westelijk ringvaart weer terug. 24/9 Haarlem – 26/9 Lisse – 30/9 1e biertje in Stamkroeg Warmond – 1/10 Leiden Afhalen Haring en Witte brood en Hutspot. Sterk gereduceerde 3 oktober feesten i.v.m. covid-19, waar zich met name in deze regio een tweede pandemie golf ontwikkeld. – 4/10 Jonkman Sassenheim

Die mooie zomer is nu echt voorbij, ik sluit deze blog af in de hoop dat we ons allemaal aan de covid-19 maatregelen houden die ons worden opgelegd, alleen samen komen we er wel doorheen.

play-rounded-fill

Peter Mantel

Gepensioneerd uit de luchtvaart. Avonturen met de Asmara. Ik zeil met mijn tweemast kotter van de Noordzee tot de Oostzee

2 gedachten over “’t is weer voorbij die mooie zomer 2020

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hide picture