Adventures of a globetrotter

Part of Aerotaxi group

Asmara News(DK)

Livet om bord på Asmara

Husbåd, husbåd eller sejlskib

En husbåd er fastgjort til kysten og kan ikke sejle selvstændigt, er normalt rektangulær og tilsluttet forsyningsanlæg.
En husbåd, et skib, hvor du kan bo rigeligt og også kan bevæge dig, selv om sidstnævnte ikke er den primære egenskab.
Et sejlskib (og her mener jeg kahytskibe) er et skib, der er beregnet til at sejle fra a til b ved hjælp af elementerne, som regel vinden. Så det er den primære funktion og også den mest økonomiske måde at rejse på. Det er også muligt at overnatte om bord. Denne sekundære funktion kan variere fra meget nøgternt til ekstremt luksuriøst, afhængigt af størrelse og portomenaie, uden at det går ud over de primære sejlegenskaber.

Nu befinder Asmara (48 år gammel) sig et sted midt i alt dette. Det er ikke en husbåd, men ligger midt imellem en husbåd og et sejlskib. Det er ikke en stor båd at bo på, men den er overkommelig for én person.
Oprindeligt blev Asmara bygget i 1973 med serienummer 1 som en rekreationsmotorbåd på det daværende Bloemsma-værft i Makkum, Friesland. Med en bagmast af træ med støttesejl. En rund køl uden køl. Dybde 1,25 mtr. Deplacement 18 tons.
En af de tidligere ejere har besluttet at gøre det til en motorsælger ved at placere to aluminiumsmaster, en stormast på 12 m foran og en besanmast på 7 m bagved.
Illusionen om, at han ville kunne sejle med den, var helt tabt for ham før hans investering, på trods af de tre sejl på i alt 48 m2. (Var 35 m2)
På grund af den manglende køl, for lille sejlareal og et for lille ror kan Asmara slet ikke sejle.

Som et levende skib har jeg udstyret Asmara med et moderne Mastervolt elsystem med 600AH batterier fordelt på to grupper, en whisper generator på 3,5 Kva, solpaneler, en vindmølle, et moderne navigationssystem fra Raymarine med fjernbetjening og et elektrisk ankerspil med fjernbetjening. Nok komfort på det område.
Det største problem er pladsmangel, fordi vi har boet om bord i 12 år nu. Alt skal være om bord.
Så når du sejler på stort vand med den nødvendige vind og ergo bølger, begynder alle disse ting at føre deres eget liv.

Når jeg ser tilbage på de 12 år, hvor jeg har boet og sejlet om bord, har jeg lavet vidunderlige ture og ergo-destinationer med Asmara, men jeg har ikke haft den bekvemmelighed, som en rigtig sejlbåd har. Jeg skulle have valgt en rigtig motorsælger, en båd, der er beregnet til sejlads. Men det er et valg, jeg traf i 2008, og det må jeg leve med.

Asmara onder zeil op de Baltic

Peter Mantel

Gepensioneerd uit de luchtvaart. Avonturen met de Asmara. Ik zeil met mijn tweemast kotter van de Noordzee tot de Oostzee

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hide picture