Adventures of a globetrotter

Part of Aerotaxi group

Oostzee(DK)Polen(DK)Reizen(DK)

Sommerrejse Østersøen 2021 del 4 langs den polske kyst til Gdansk

Den 27. juni 2021 kl. 04:50 (ja, et ukristeligt tidspunkt, men jeg var vågen) forlader jeg Swinemunde og sejler videre til Østersøen. Første destination Darlowo på 79 sømil, altså ca. 15 timers sejlads. Vejret er roligt, og turen går godt. Men senere gik det op for mig, at Holland skulle spille, og det fik mig til at beslutte at gå ind på Kolobreg og se fodbold. Kl. 15.18 går jeg ind i Kolobreg og lægger til ved en kaj, som jeg ikke ville have foretrukket, men man har ikke altid kontrol over tingene. Der er noget musik bag kajen, så der er mad til min Youtube-film #9. Fodbolden var en desillusionering Holland exit. Kl. 08:15 tager jeg igen af sted til næste tur Darlowo springer jeg over og kører mod Ustka. Vejret er fint, sigtbarhed 10 km, temperatur 25, vind vest 3 med en svag dønning. Jeg passerer Darlowo kl. 14:50, hvor jeg har gået i 2015. Ankomst til Ustka kl. 19:00. I havnekanalen ville jeg gå til flåden, men brovagten bad mig sejle videre. Set i bakspejlet tror jeg, at han ramte en af de tilstedeværende, for snart vinkede nogen til mig for at lægge til ved kajen sammen med ham. Da jeg ville betale og spurgte, om jeg kunne betale et sted med et bankkort, var svaret nej. Og hvor meget koster det, spurgte jeg, og manden svarede 60zlt (13 euro). Da jeg ikke havde nogen polske penge, tilbød jeg ham 20 euro, som han gerne tog imod, og med en varm hilsen forsvandt han. Grrrr, 7 euro for meget at betale. Det vil ikke ske for mig en anden gang, næste gang vasker jeg op et andet sted. Jeg har i hvert fald fået lov til at strække benene lidt og har valgt en restaurant til en bid mad.
29-6-21 Ustka – Leba 30 Nm.
Afgang kl. 07:00 Vejret er det samme som i går. Vinden blæser slet ikke, og havet er glat som et spejl. Kl. 13:10 går jeg ind i Leba.

Leba
Leba
Biertje Leba


30-6-2021 Leba – Wladyslawowo 30Nm.
Afgang kl. 08:18 til Wladyslawowo. Det sted vækker minder om mine motorproblemer i 2015. Dengang havde jeg forladt dette sidste stop før Gdansk og blev senere trukket op af havet af redningsmandskabet på grund af mit motorproblem. Men vi har lagt det problem bag os. Jeg ankommer igen til en havn med alt det karneval, der tilsyneladende hører til en polsk havn, og jeg sejler videre kl. 16.30. Også her ingen euro, men zloty’er, så jeg gik ind i landsbyen og fik min pin, også løst.
01-07-2021 Wladyslawowo – Gdansk 32 Nm
Afgang kl. 08:45 med destination Gdansk, den ultimative destination for i år. Efter nogle overfarter i bugten til Gdansk på grund af vind, der gik en anden vej end forventet, kom jeg endelig ind i kanalen, indgangen til Gdansk. Kl. 18:15 lagde jeg til i marinaen. De ventede allerede på mig, da jeg havde reserveret min køje via internettet for en uge. Den samme havn, hvor jeg blev slæbt ind af sejlende venner med en motor, der ikke længere virkede, og nu på egen kraft. Ugepris inkl. elektricitet 88,38 euro for 7 nætter. I 2015 var den stadig 56 euro.
Jeg laver her min Youtube-film Impression of Gdansk
Se også diasshowet med billeder af Gdansk

Peter Mantel

Gepensioneerd uit de luchtvaart. Avonturen met de Asmara. Ik zeil met mijn tweemast kotter van de Noordzee tot de Oostzee

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hide picture