Adventures of a globetrotter

Part of Aerotaxi group

Asmara NieuwsReizen(NL)

Unlimited telefoon data Europa

Als je op reis gaat in Europa met wat voor vervoermiddel dan ook, is je unlimited telefoon contract opeens niet meer unlimited. En of dat nu T-mobile, Vodafone of wat voor provider dan ook, hier geld in principe voor iedereen nl hetzelfde.

Ik ben met de Asmara vaak meer dan 5 maanden in Scandinavië en heb normaal twee zakelijk abonnementen bij T-mobile, een voor mijn Iphone en 1 voor de simkaart in mijn router (internet aan boord). Door mijn blogs en youtube films kwam ik er al gauw achter dat mijn data op was. Hoe kan dat nou dacht ik. Ik heb unlimited. Gelukkig kon ik mijn zakelijke abonnement tijdelijk verdubbelen zodat ik nu 50Gb per maand heb, maar zelfs dat was voor mij nog niet genoeg, waardoor ik de 16Gb die ik op mijn telefoon heb ook gebruik als hotspot via mijn router. Hierdoor heb ik uiteindelijk 66Gb per maand. Twee dagen voor de vernieuwing was al mijn data toch weer op, ik zal dus nog iets zuiniger moeten zijn. Als ik weer in Nederland ben kan ik, met inachtneming van 1 maand mijn abonnement weer terug zetten naar wat ik eerst had, zonder verdere kosten.


Er is een Europese regelgeving van kracht geworden al meer dan een jaar geleden die roaming tussen de landen beperkt. Dit geld dus voor alle landen van Europa. Hieronder de hoofd regels, er kunnen onderling tussen providers kleine verschillen in abbonementen zijn, dus check met je provider voor je op reis gaat. Gebruik je normaal nooit meer dan 21Gb per maand dan zul niets van deze regelgeving merken.

Unlimited bellen in Europa

Heb je een Unlimited abonnement? Ook dan zijn er rondom roaming wat extra regels voor in het buitenland. Zo kun je met de onbeperkt bellenbundel in andere Europese landen wél onbeperkt bellen. Bel je vanuit Nederland naar het buitenland? In dat geval mag je voor maximaal 120 minuten per maand naar het buitenland bellen met de onbeperkt bellenbundel.

Unlimited Data in Europa

Heb je Unlimited Data? Je hebt dan in andere EU-landen 21GB (per maand) om te besteden. (Dus niet meer unlimited (note editor) Wanneer je daar doorheen bent, kun je een GB-aanvuller kopen of tijdelijk een groter abonnement nemen. Is je data op? Dan zetten we automatisch je internetverbinding uit. Zo voorkomen we dat je hoge kosten maakt. Je kunt dan een GB-aanvuller kopen of per MB betalen.

Peter Mantel

Gepensioneerd uit de luchtvaart. Avonturen met de Asmara. Ik zeil met mijn tweemast kotter van de Noordzee tot de Oostzee

2 gedachten over “Unlimited telefoon data Europa

  • Hoi Peter,
    Las net het stuk over data gebruik in het buitenland. Wij kopen regelmatig een simkaartje met data tegoed in het land waar we zijn en maken van een oude telefoon een hotspot. Denemarken was heel erg goedkoop: 200 Gig voor 20 euro zo ongeveer (ben het precieze bedrag kwijt) bij lebara. In Guernsey een simkaartje met 10 Gig voor 5 euro. Soms krijg je bij de simkaart ook nog extra gig data als welkoms geschenk. Dit jaar staat Noorwegen hoog in het verlanglijstje, maar daar heb ik nog niet veel kunnen vinden en blijkt ook de databundel duur te zijn, net als al het andere. We wensen je een prachtige reis door het Göte kanaal en wie weet zien we elkaar op de terugweg richting Nederland. Groetjes Sam en Cees

    Beantwoorden
    • Let wel dat bericht was van augustus ’21 en regels veranderen snel. Ik begrijp dat jullie dit jaar mogelijk naar Noorwegen gaan, welnu misschien moeten we elkaar rond eind augustus in de gaten houden. Ik kom dan waarschijnlijk uit Gotenborg vandaan, richting huis. Fijne zomer gewenst.

      Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hide picture