Adventures of a globetrotter

Part of Aerotaxi group

Oostzee(DK)Reizen(DK)Sverige(DK)Zweden

Del 4 Gota-kanalen Berg – Vadstena

Del 3 var Carl Johan-slusetrinnet ved Berg. Det var endnu et udfordrende slusetrin, hvor det krævede stor styrke at holde båden i skak. Derfra dampede vi op ad …….

Berg upper

Vi ligger nu fortøjet ved en sø på toppen af slusetrinnet i Carl Johan-slusen. Det smukke vejr ser ud til at være slut, og det ene lavtryk efter det andet melder sig. Det ligner efterår. Vinden er ikke længere under 4 Bft, og temperaturen er 18 grader om morgenen og stiger højst til 20 grader.
Som sædvanlig udforsker jeg området en smule og også de næste to sluser. Efter 5 nætter i Berg Upper fortsætter vi vores vej til Borensberg. 11,4 Nm.

Motala

Efter Borensberg går turen videre mod Motala, hvor vi passerer en række sluser, broer og endda to akvædukter. Den 8. juli kl. 14.45 lægger vi til i Motala. Motala ligger direkte ud til søen Vattern, som ligger 88,5 meter over havets overflade. Vejret er stadig ikke blevet bedre, tungt skyet med rør og en temperatur på 16 grader.
I mellemtiden er Gerrits kone (de Schoonheyt) steget af, og via et tjek på hospitalet er hun gået ombord på flyet hjem til Linköping. Med det samme fly kom hans forstærkning til Gerrit. Han besluttede nu at sejle hjem så hurtigt som muligt. Så det er her, vores veje skilles, og det er ærgerligt. Jeg har altid nydt at hænge ud med en anden, der er på samme tur. Men det er ikke anderledes.
Ifølge Rene Vleuts bog beslutter jeg mig for at tage endnu en tur til Vadstena, som ligger længere sydpå på Vattern, og derfor sejler jeg af sted kl. 11.30 den 23/7-12. Det er en tur på 2 timer, og jeg håber at nå frem inden de kommende byger.

Vadstena

Så det er kraftigt overskyet med vind fra syd 2-4 Bft. Der er livlige byger, som det ser ud. Men det er kun en kort tur på en time. Da jeg er sejlet ind i havneindløbet og har fortøjet, ser jeg en meget lang line på vandet bag båden, som sløjfer frem igen langt bag mig, indtil den passerer båden. Da jeg griber min hakkekrog, viser det sig at være et fiskenet, og det løber bagfra ind under båden. Så jeg frygter det værste og hiver en masse fiskenet ind, men på et tidspunkt sætter det sig fast i skruen. Jeg alarmerer havnemesteren, for der er et andet langt stykke net foran båden på den anden side af kanalen. Han trækker også den del ind. Som det ser ud, har jeg slæbt mindst 50 meter net med ind, og det er, selvom jeg har holdt mig pænt på indsejlingslinjen hele vejen og ikke har set nogen fiskestænger, så det må være et løst net, jeg har samlet op. Jeg bliver nødt til at dykke efter propellen, vel at mærke i morgen.
Næste dag tager jeg først nogle fine droneoptagelser af Vadstena og slottet, som jeg også besøger. Jeg besøger også centrum af dette smukke historiske sted.
Men om eftermiddagen skal jeg ud og finde min dykkermaske, og bevæbnet med min kniv hopper jeg i det 18 grader varme vand. Efter flere dyk lykkes det mig at skære det meste løs og stoppe for i dag.

Fortsat i del 5

Peter Mantel

Gepensioneerd uit de luchtvaart. Avonturen met de Asmara. Ik zeil met mijn tweemast kotter van de Noordzee tot de Oostzee

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hide picture