Adventures of a globetrotter

Part of Aerotaxi group

NederlandReizen(NL)

Deel 1 Nederland – We zijn weer op weg

Het is zover

Lang hebben we er weer naar uitgekeken, smachtend naar het voorjaar en beter weer. En dat zeker omdat ik op de valreep in de maart nog werk aangeboden kreeg wat ik toch niet kon afslaan.
Dat werk bestond uit bijrijder op een vrachtwagen. Dus ik voelde de bui al een beetje hangen vroeg op, fysiek zwaar werk. De werktijden zouden van 06-15 zijn en betrof het laden en lossen van een vrachtwagen met max. 72 grafkisten in allerlei vormen en gedaantes. Gestapeld 6 hoog in de vrachtwagen met 12 rijen. Melden bleek om 05.00 te zijn, dus 04.00 op 04.30 in de auto naar Katwijk en 05.00 vertrekken naar een regio in Nederland, bv Groningen, Twente, Achterhoek, Brabant etc. daar in de regio de distributie verzorgen naar de begrafenis ondernemer in die regio.
De een kreeg 5 kisten, de 10 of 20 enz. De rijen van 5 of 6 kisten hoog, via het wankele platform van de wagen naar naar het magazijn van de Begrafenis ondernemer en daar een voor een alle kisten in de nodige rekken zetten. een kist weegt al gauw een kleine 50 kg en soms waren de rekken 4 hoog.
Als dan de wagen leeg was weer 3 uur terug rijden naar Katwijk (de timmerfabriek) en de vracht wagen weer laden voor de volgende dag. Dagen van 13 uur / 0500 tot 17-1800. Enfin ik heb mijn budget weer wat opgekrikt en € 2100,- verdiend.

Vertrek 2 april

Op 2 april met een gevulde portemonnaie ben ik vertrokken uit de jachthaven in sassenheim, voor een nieuw avontuur richting Stockholm.
Het is een koude druilerige dag, nog niet weten dat de hele maand april zo zal blijven, met een enkele dag van ineen 23 graden. Maar ik moet niet zeuren, we leven in Nederland en daar ben ik nog steeds blij mee.

Staande mast route Noord gestremd

De overheid is ambitieus gestart met een renovatie programma voor vele bruggen in Nederland, maar echt logisch plannen lijkt er niet in te zitten. Zo kom ik te weten de de bascule brug over de A9 bij Schiphol verbreed gaat worden, nou dat was me niet ontgaan, want ze zijn daar al 2 jaar bezig, gelukkig zonder hinder van het scheepvaart verkeer en met name de staande mast route van Zuid naar Noord. Maar goed ik moet dus voorlopig via Haarlem. Maar wat schetst mijn verbazing als ik in Lisse van een langsvarende zeiler hoor dat Haarlem ook gestremd is en niet voor een simpele storing maar ook een renovatie. Ik begin me toch steeds meer af te vragen of die ambtenaren van de planning van Rijkswaterstaat wel communiceren over zulke projecten, kennelijk niet. Enfin ik kom daar rond 16.00 bij de Crucis brug aan (zie ook mijn Youtube film Deel 1 Vertrek via Haarlem) en inderdaad de hele vaarweg in afgesloten met drijvers. Er is geen fatsoenlijke aanleg, wel een grote steiger met meerpalen aan de buitenkant. Er liggen 4 a5 kleinere boten aan de binnen van die steiger en ik kan met met veel kunst en vliegwerk nog net tegen een 10 meter zeiljacht afmeren neus tegen de wal en achterkant tegen de steiger. Dan is er ook nog olie geconstateerd onder de brug tussen het afgesloten deel, dus moet nu ook eerst schoongemaakt worden. Dat gaat het vandaag dus niet meer worden en morgenochtend om 07:00 is ook nog twijfelachtig.
De volgende morgen is het toch nog gelukt, men gaat de afzetting vrij maken en we mogen er door. Maar ja wat een feest, de volgende brug op 5 minuten varen gaar pas om 09:00 open en reageert ook niet op marifoon. 2 uur wachten en helemaal geen aanlegplaats. Ik van een zijsloot in daar zie ik een klein haventje en zie kans de boot daar aan re leggen. Als ik even voor 9 weer bij de brug kom zie ik de slagbomen al naar beneden , hehe, eindelijk. Maar de brug opent zich nog niet, even later gaan de slagbomen weer open, en krijgen we de mededeling dat de brug kapot is en er zal gebeld worden om een monteur te laten komen. Na weer veel heen en weer varen en 5 rondjes gaat de brug tegen 10 uur open en kunnen we eindelijk Haarlem in varen. Wat een feest allemaal. Om 10.15 meer ik af in Haarlem.

Op vrijdag 5 april vertrek in richting Noordzee kanaal en meer af voor de Buitenhuizer brug. De volgende morgen om 0900 vertrek door de brug en stoom het Noordzee kanaal op richting Oranje sluizen, alwaar ik vlot doorheen kom en besluit op het IJsselmeer de hoge kant aan te houden, langs de Flevopolder richting Lemmer, in verband met golven. Omstreeks even voor 21.00 schut ik in de Margrietsluis bij Lemmer en overnacht aan de binnenzijde. Zo we zijn weer in Friesland.

Op naar Friesland

De volgende dag gaat het wederom rond 09.00 verder in de richting van de Fluessen, bestemming de Nieuwe Kruispolle, een U-vormig eiland op de Fluessen, alwaar ik afmeer omstreeks 14.00. We praten inmiddels dus 7-4-2024.

Op 12 april om 09.20 stoom ik weer verder richting Sneek, waar ik om 13.00 afmeer in de Houkesleat aan marrekrite SN18B Ooszijde van een eiland aldaar. Aan de andere kant van de steiger ligt een motorboot met een beetje verwaarloost uitziende dame van rond de 40, die er op woont en een zwervers bestaan leid. Ze wast in het buitenwater (of ze het drinkt weet ik niet) en sprokkelt hout voor een kleine kachel aan boord die dus behoorlijk rookt. In deze regio zal ik dus voorlopig verblijven tot uiteindelijk zondag 12 mei, exact 1 maand dus. Dit alles voor reparatie, aanmeten nieuwe bril, aanmeten nieuw gehoorapparaat en uiteindelijk een reparatie afspraak op 10 mei, die wegens te hoge kosten afgezegd heb. Bij elke afspraak vaar ik Sneek in en lig dan aan de stroom tot 17.30 want om 18.00 moet je een overnachting betalen. In deze maand heb ik in Sneek 3 betaalde overnachtingen gehad. Als ik had blijven liggen tot ik klaar was had mij dat 27x€17,75 gekost of wel € 479,25. Nu ongeveer 5 liter diesel. Overigens promoot de gemeente Sneek om overdag te komen liggen en gebruik te maken van gratis stroom, vanaf 18.00 moet je dan een overnachting betalen. Nou ik heb vlak bij de Lidl gelegen en in die maand voor zeker € 300,- aan voorraden ingeslagen, dus ik voel me totaal niet bezwaard.

Betreffende de vervanging van de GPS, die echt overleden was heb ik besloten die klus zelf te gaan doen. Laten doen zou uitkomen rond de €900,- De aanschaf GPS op internet gedaan, nieuwe gaten geboord en doorvoer spurkabel, die dikker was dan de oude kabel en ook nog met stekker, door de rasam stijl gevoerd. Hij werkt als een speer en dat voor €300,- Zie Youtube film deel 2 een maand in Sneek

Het is tot de dag van vandaag (9-5-2024) nog altijd kachel weer geweest, wat mijn dieselvoorraad niet ten goede komt, maar een weers kentering lijkt aanstaande.

Vervolg Staande mast

We gaan nu eindelijk weer verder. De Houkesloot uit, het Sneekermeer op. Ik ga eerst wat van het inmiddels mooi geworden weer genieten en meer af aan een marrekrte in de NW hoek van het meer, vlak bij jachthaven Waterrijck.

In de tijden dat ik even niets te doen had heb ik ook nog kans gezien om 4 schilderijen te maken voor de verkoop in mijn webshop. Klik op de foto voor een link naar de webshop .

Rond 15 mei vaar ik weer verder en bel een werf, ten Noorden van Terherne langs de sloot, die een kraan heeft. Mijn kraanlijn aan de hoofdmast is omhoog geschoten en die heb ik onderweg wel nodig. Ik vaar de smalle sloot in naar Jachthaven Oksewiel en kan net nog mijn boot bij de kraan leggen. De havenmeester is erg vriendelijk en alhoewel de kraan maar meter is en mijn mast 12,5 ziet hij, met behulp van mijn geprepareerde pikhaak, kans om de musketon haak te pakken. Hij heeft dit belangeloos gedaan. Chapeau voor de havenmeester van Jachthaven Oksewiel

Akkrum

In Akkrum meer ik af naast Jachtwerf Wolter Oost, bij de AWS de watersport vereniging. In Akkrum kom ik eigenlijk al 12 jaar en doe alleen nog wat boodschapjes.

Hierna vaar ik door Leeuwarden en stoom de Dokkumer Ee op. Op de Dokkumer Ee verblijf ik nog een paar dagen, om vervolgens 1 nacht af te meren in Dokkum. altijd gezellig daar. Na Dokkum over het Dokkumer Grootdiep richting Dokkumer Nieuwe Zijlen, aan de bakboor zijde voor sis, na de visnetten kunt zo u dat wilt uw batterijen op laden of gewoon stroom gebruiken. Daar zit nl. een aan/uit punt voor betaalde stroom. Hierna ga ik door de sluis, Zie YouTube film Deel 3 Leeuwarden – Lauwersmeer voor de voorbereiding om zee op te gaan. ook op. Direct na de sluis loopt een kotter mij op en vraagt waar ik afmeer, want hij wil even met me praten. Jan Huisman, blijkt mij al geruime tijd via de media te volgen , dus ik zeg volg mij maar en meer af op zaterdag 25 mei 2024 in de voor mij bekende vrije insteek haven “Senneroog” . Verhalen, vragen en adviezen uitgewisseld en na samen genoten te hebben van een glaasje whiskey gaat ieder de volgende morgen zijn weg.

Volgende deel 4 Lauwersoog – Norderney – Helgoland – Tonning – Eider rivier en Nord-Ost seekanaal (Kiel kanaal)

Peter Mantel

Gepensioneerd uit de luchtvaart. Avonturen met de Asmara. Ik zeil met mijn tweemast kotter van de Noordzee tot de Oostzee

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hide picture