Adventures of a globetrotter

Part of Aerotaxi group

Asmara NieuwsReizen(NL)

Meerdere talen op de websites

Ik heb 3 websites welke ik zelf gebouwd heb in WordPress en ook onderhou.

De websites Aerotaxi.nl, shop.aerotaxi.nl en de meeste van jullie wel bekend Asmara.cc.
Nu is die eerste feitelijk een zakelijke webite om mijzelf aan te bieden voor business in mijn vakgebied (Luchtvaart Technisch en managent), daaruit voortgekomen is de webwinkel een sub-domein van Aerotaxi. En dan hebben nog de laatste de Leisure (hobby) website voor vastlegging van mijn reizen, blogs, nieuwsberichten, en last but not least mijn Youtube kanaal, in de browser te vinden als @SailingAsmara of via de menu knop op de Asmara website.

Op die laatste website met blogs, foto’s, video’s en verhalen vanaf 2009 met reizen naar Engeland en Scandinavie. Op die Asmara website ben ik op een bepaald moment meerdere talen gaan invoeren zoals Engels, Duits, Deens en Zweeds, maar dat betekend dat je van elk artikel wat je schrijft een kopie moet maken en opnieuw in die andere taal moet schrijven. Zeer bewerkelijk dus. Maar de techniek zit niet stil en er was al enige tijd een mogelijkheid om via google te vertalen, maar dat was toen ik er mee begon niet om over naar huis te schrijven, grammaticaal een drama.

Maar nu is er een plugin in de wordpress software die heet Google translate. Als je die in de website implementeert hoef je geen artikel kopieën meer te maken in die andere taal, maar krijg je een pull down keuze menu met een wereldtaal naar keuze, er staat zelfs Fries als taal in.
Ik heb deze plugin dus nu op alle drie de websites geïmplementeerd en werken goed. Of het ook te lezen is voor de Chinees, Turk, Fries,Spanjaard of wie dan ook dat kan ik toch niet controleren. Maar dit maakt mijn artikelen maken simpeler en scheelt een hoop opslag, want in plaats van 4 of 5 artikelen staat er nu maar 1.

De linker foto is Oekrains, midden het drop down menu.

Ik hoop dat ik met deze taal selecter een bijdrage heb geleverd om mijn ervaring en reizen ten dienste te stellen aan een groter publiek.

Peter Mantel

Gepensioneerd uit de luchtvaart. Avonturen met de Asmara. Ik zeil met mijn tweemast kotter van de Noordzee tot de Oostzee

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hide picture