Adventures of a globetrotter

Part of Aerotaxi group

Asmara Nieuws

Winter onderhoud 2016-2017 en reparaties

Winter onderhoud 2016-2017 en reparaties

We hebben deze winter niet stil gezeten. Veel zaken hadden aandacht nodig.

Aan het begin van de winter bleek de boegschroef niet goed te functioneren, deze zware motor er af gehaald en laten reviseren. Nou bleek dat toch niet het probleem te zijn (maar voor de boegschroefmotor was het wel nodig),  de 8 jaar oude startgroep accu’s bleken een interne sluiting te hebben. De laadstroom voor deze 450Ah accugroep kwam uit de omvormer , een onderhouds lijntje van 3 Amp, veel te weinig dus. Besloten om een Mastervolt Chargemaster van 25A te plaatsen om deze accubank te onderhouden. De beide zware loodaccu’s van 225 Ah en 70 kg per stuk vervangen door dezelfde capaciteit Mastervolt AGM accu’s.

De lichtgroep accu’s 3x van elk 200Ah waren van hetzelfde jaar, daarvan merkte ik ook al dat de spanning wel snel zakte als ik alleen op accu lag. Dus in maart 2017 toch maar besloten om ook deze lichtgroep te vervangen door 3x Mastervolt GEL accu’s van elk 200Ah.

Ook is in maart de Raymarine kaartplotter E90W vervangen voor de nieuwste Raymarine ES98. Reden hiervoor was dat ik graag een werkende sonar wilde voor zeevissen. En upgraden van mijn oude plotter was slecht iets goedkopen dan vervangen door nieuw, dus heb ik gekozen om mijn oude plotter (7 jaar oud) te vervangen door nieuw. Omdat is deze nieuwe plotter al een ingebouwde Sonar module zit hoefde ik die dus ook niet te kopen. We moest de boot het water uit om de sonar sensor in de romp te plaatsen.

Dit gepland bij Bakker Protech in Warmond op 3 april. Plaatsen sensor, nieuwe anti fouling, revisie startmotor (Bendix bleef bijna continue hangen), waterlijn geschilderd en wat roestplekken weggehaald. Op 5 april werd de Asmara weer te water gelaten. Ben naar het park in Warmond gevaren en heb daar de boot neergelegd voor het laatste (woensdag) happy hr in Het Wapen van Warmond met de maten.

 

Simba met tracker, zo kan ik haar volgen op mijn telefoon

Simba kan niet wachten tot ze eindelijk weer buiten kan scharrelen.

Peter Mantel

Gepensioneerd uit de luchtvaart. Avonturen met de Asmara. Ik zeil met mijn tweemast kotter van de Noordzee tot de Oostzee

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hide picture