Adventures of a globetrotter

Part of Aerotaxi group

Asmara Nieuws

Nederland is ook mooi

Nederland is ook mooi


Nu dat Scandinavie definitief niet doorgaat blijven we gewoon in ons mooie landje. Zwerf nu vanaf 8 juni rond in Friesland.. . . .

Een provincie waar ik graag zou willen wonen als ik niet meer vaar. Via de randmeren ben ik in Nederland omhoog gevaren. Was gelijk een mooie test of ik onder de Hollandse en de Stichtse brug door kon. Nou het ging, precies 30 cm over. Vandaar relaxed met de wind in de rug op de Genua richting Elburg. Van Elburg ben ik doorgevaren naar Hasselt, daar lagen Heinz en Bernadette met hun Dagens2. (Zwitserse vrienden uit de haven van Kudelstaart). Vanuit Hasselt richting Ketelmeer en naar Urk. Altijd een gezellige haven. Na een nachtje Urk op de Genua en Bazaan naar Stavoren gezeild met een wind in de rug van aanvankelijk 4 aantrekkend tot 6. Door Stavoren heen de eerste “Marrekrite” (dat zijn gratis aanlegplaatsen in Friesland in de natuur) gepakt en daar twee dagen gelegen. Toen door naar Heeg. In Heeg twee nieuw stootwillen gekocht en verder wat boodschapjes gedaan. Op vaderdag 19 juni kwamen Tanja en de bunch mij verrassen met een vaderdag bezoekje, was reuze gezellig. Na Heeg ben ik doorgevaren naar Sneek een gezellige Friese stad met zeer goede watersport faciliteiten. In Sneek kwamen CeesJan en Netty (ook uit Kudelstaart) naar een bedrijf om hun stoelkussen opnieuw te laten bekleden. Samen opgetrokken en naar het Starteiland op het Sneekermeer gevaren. Een viswedstrijdje gehouden met CeesJan (2-1 in voordeel CJ). De dag erna kwamen Heinz en Bernadette ook lang en hebben we gedrieen overnacht het onweer was niet van de lucht, maar voor die tijd hebben CeesJan en Netty een heerlijke spagetti maaltijd gekookt die we ons met zijn vijven buiten goed hebben laten smaken. Heinz en Bernadette zijn de volgende morgen doorgevaren naar Harlingen waar hun boot uit het water moest, en CeesJan en Netty zijn doorgegaan naar Grou en Leeuwarden. Ik ben een aantal dagen aan de marrekrite blijven liggen en heb gewassen en achter de PC gewerkt. Morgen vaar ik naar Akkrum daar zijn CeesJan en Netty dan ook en wordt de viswedstrijd vervolgt. Zie verder reisverslag 2011.

Peter Mantel

Gepensioneerd uit de luchtvaart. Avonturen met de Asmara. Ik zeil met mijn tweemast kotter van de Noordzee tot de Oostzee

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hide picture