Adventures of a globetrotter

Part of Aerotaxi group

DenemarkenNederlandOostzeeReizen(NL)

2024 Deel 2 Lauwersoog – Aero,DK – Lyo,DK

Het zeegat uit

De blog beschrijft de details van deze reis tot het Deense eiland Aero, de YouTube video nummer 4 tot einde Kiel kanaal.

Het is zondag 26 mei 2024, de dag des Heeren, nou ben niet gelovig maar als ik er wat van mee kan pikken, hoop ik op een rustige oversteek naar Norderney en Helgoland, door die GGGRRRRR!!!! Elbe bocht. Dus het is weer zover, we gaan bij de sluis van Lauwersoog zee met bestemming een ankerplek tussen de eilanden Norderney en Juist.
Het eerste stuk noord langs de geul met de Engelsman plaat en om Schiermonnikoog heen in Oostelijke richting is meestal nog wel rustig.
Maar langzaam aan begint dan al gauw de wind toe te nemen. De beruchte Elbe bocht.

De waait uit west en lijkt stabiel een 4 Bft. Maar er staat vooralsnog een pittige deining. Schuin van acteren die de Asmara weer flink laten rollen. Deze eerste stretch is altijd de langste, 59Nm. Van Norderney naar Helgoland 42Nm. Het begint donker te worden en niet omdat het elke dag donker wordt maar omdat ik weer een pittige bui op mijn hoofd ga krijgen.

Mijn berekening en timing voor het passeren van de Sluchter, een drempel die bij laag water bijna droog valt, 3 uur voor of uiterlijk 3 uur na hoog water, gaat dit keer met geen mogelijkheid lukken. Het weer is daarbij slecht met hardere wind en slecht zicht. Ook is het afgaand water dus zakkend. Ik ga nog kijken maar ik durf de gok niet te nemen, dus moet ik doorvaren naar de Dovetief, de aanloopton voor Norderney, een extra 1 1/2 uur varen, het wordt dan echt donker maar dit keer is het omdat de dag op is. Om 21:20 laat ik anker en 25 mrt ketting net tussen de groene boei en de Cardinale boei vallen, in de getijdenstroom tussen Norderney en Juist. En nu een borrel. Simba is het ook zat en die kijkt me aan alsof ze zeggen wil en nou klaar wanneer kan ik naar buiten??

Helgoland

Helaas voor Simba, de volgende morgen op maandag 27 mei, gaat het anker weer op, en beginnen we om 08:45 vol frisse tegenzin, aan hoopvol een betere stretch. Ogenschijnlijk staat er nog een straffe wind uit West, met op dit vroege tijdstip alweer een 5Bft, zal ik maar weer naar bed gaan?
Maar de voorspellingen zijn gunstig, de wind zal geleidelijk tegen de middag gaan afnemen.
De golven lopen nog altijd van achteraf en die probeer ik zo recht mogelijk te houden om het rollen te beperken.
Als ik bij het punt om waar ik de oversteek heb gepland door de shipping Lanes, zal ik deze niet haaks gaan overaken. als ik dat nl probeer dan komen de golven onder een hoek van 45 graden te lopen. Dus mijn koers bij kruisen shopping word ongeveer 31 graden. Ik meld dit probleem bij German bight Traffic op Marifoon kanaal 80 en verzoek om de shopping Lane onder deze hoek te mogen oversteken, dit wordt toegestaan.
Als ik weer uit de shipping lanes ben verleg ik mijn koers weer meer Oostelijk, maar dit kan ik niet blijven doen, ik zal een keer meer een Noordelijke koers moet gaan varen om bij Helgoland uit te komen. De wind is inmiddels duidelijk aan het afzakken, op ongeveer 2 uur uit van Helgoland nog maar wind 1Bft. maar de golven denderen onverminderd uit dezelfde richting en intensiteit door. Als ik mijn koers ga bijstellen voor aanloop Helgoland begint de boot weer flink te rollen, zo flink dat er weer van allen binnen los komt en ik slagen maakt dat ik zelfs bij de zoveelste golf denk nu gaat gaat ie om. Luctor et emergo. De Genua hangt slap te klapperen en rol ik naar binnen die doet niet meer.
In het zicht van de haven wordt het met toch te bar en besluit ik de kop in de golfrichting te gooien zodat we alleen nog maar stampen en niet meer rollen. Met deze nieuw koers loop ik recht op de bakboordzijde van het eiland af, met de bedoeling om vervolgens onze die lijzijde parallel te varen aan het eiland richting haven ingang, restrictie gebied maar het kan me wat, heel houden vind ik nu even belangrijker. In de lij van het eiland zijn de golven nu voor 80% weg, wat een verademing. Ik kijk naar de keukenvloer, die is 30 cm hoger geworden.
Langs de haveningang gevaren ga ik om het eiland heen eerst naar de binnenhaven, waar het tankstation is. Na twee uur, 800ltr zwaarder en €960,- lichter vaar ik weer terug naar de haven ingang voor het afmeren.

De vis wordt duur betaald
Helgoland met links onder tank platform
Die is raak

Eenmaal afgemeerd moet ik het looppad vrijmaken in de keuken om bij de Whiskey te komen (die zat wel goed vast) en neem een borrel of twee. Ik ben vaste klant hier op het eiland voor afname van belastingvrije Malt Whisky. Op de heenweg 2 dozen gescoord voor onderweg.

Helgoland is een van die eilanden die ik al 12 jaar bezoek, twee keer per jaar. In de luchtvaart noemen de vliegers dat een technische stop, primair wordt er brandstof getankt voor de voorzetting van de reis. In mijn geval op de heen en terugreis Helgoland. Dus de dieseltank zit weer vol met 1100ltr diesel.

Ook, zoals ik al eerder memoreerde, neem graag wat flessen Malt whisky mee (collateral damage) terug naar huis. Dus efficiënt is 2 nachten havengeld (€17,75 / per nacht)

Stoppen met zeezeilen

In mijn Youtube film 4 en 5 heb ik aangegeven te stoppen met zeezeilen en dat betekend dus geen Scandinavië reizen meer. Ik was eigelijk al op zoek hoe ik mijn laatste deel van mijn leven zou invullen. Ik wordt dit jaar 79 en met het brein, de ambitie en de energie valt het allemaal nog mee, maar ik merk wel dat het lichaam ouder wordt en minder uithoudingsvermogen. Deze twee laatste stretches hebben mijn besluit hierin versterkt. Maar dit heeft wel consequenties, blijven varen met mijn boot as is, lijkt mij geen optie. Ik heb nog nooit in Nederland getankt, maar wel elk jaar zo’n 1500-2000 op Helgoland waarmee ik altijd rond €0,40 per liter bespaarde. Hetgeen neer komt op €800,- per jaar. Dat kan ik er in deze tijden niet meer bij hebben. Mijn whisky is ook jammer, scheelde €20,- per liter.

Ander probleem, ik heb geen huis. En aangezien ik bij verkoop boot, niet onder een brug gevonden wil worden als zwerver moet ik daar even goed over nadenken. Ik probeer relatie met de watersport te houden, blijf Youtube films maken en hoop mijn boot te kunnen verkopen en misschien een kleinere motorboot er voor terug, die onder de meeste bruggen door kan. Want en tweemaster alleen op binnenwater varen is niet leuk. Genoeg hierover We gaan zien wat de toekomst ons brengt, weet iemand op korte termijn een huurhuisje voor 1 persoon met poes, in de buurt van doorgaand water (randstad) hou ik me aanbevolen.

Eidersperrwerke

Op donderdag 30 mei om 11:00 maak ik los en vaar de haven. uit met een koers van rond de 90 ⁰ richting het Eidersperrwerke. Het weer is als voorspeld weinig wind uit ZW, vlakke zee. Verwachtte aankomst tijd in Tonning (1 uur varen na sluis) 18:07. Vertrek met 1½ tij om rond hoogwater aan te komen bij het Sperwerk.
Ik heb hier al vaker over geschreven in mijn blog’s dus ik hou het kort. Zoek met het vergrootglas op mijn website Asmara.cc naar “De Eider rivier” en je vind genoeg artikelen hierover.

Buitje?
Over het wad naar Eidersperrwerke
Broodje Matjes Herring Helgoland

Tonning en de Eider

Vraag bij de havenmeester van Tonning naar het A4tje van de brugtijden en telefoonnummer brug. De spoorbrug, stratenbruggen en sluizen hebben geen van alle Marifoon, dus zorg op deze getijden rivier dat je die be hand hebt. De havenmeester van Tonning heeft er waarschijnlijk wel eentje liggen, anders zelf printen via bovenstaande link.

Direct bij het uitvaren van de Sperwerk sluis stuurboord uit. LET OP !! er kan afhankelijk van getij een sterke in of uitgaande stroom staan. Volg over de binnen Eider rivier nauwgezet de boerenlijn en wijk daar niet van af.
Loop Tonning in binnen 3 uur voor tot 3 uur na hoogwater en houd bij invaren STB wal en bij uitvaren BB-wal

En let op: De stratenbrug bij Tonning is tot nader order beperkt operationeel. dit houd in:
Op maandagwoensdag en vrijdag gaat de brug alleen nog open tussen 10 en 12 uur

Je kunt hier nu dus geen rekening houden met het tij, omdat de Tonning brug alleen op die uren draait.
Als je deze rivier vanaf Tonning volgt, kom je de volgende bruggen en sluizen tegen:

Bruggen die je allemaal vooraf moet bellen voor opening en voor de zondagen bijtijds doen want dan moet de brugwachter van huis komen.
Tonning Stratenbrug, Eishenbahnbrug,Friedrichstad sluis met direct daarachter STB uit de haven, Stadje de moeite waar om te bekijken (Onder Nederlandse architectuur gebouwd). Vaar je daar voorbij dan krijg je de stratenbrug Friedrichstadt, daarna de Nordfeld sluis. Na deze sluis is de rivier weer binnenwater en krijg je nog de Lexfahre sluis en uiteindelijk de Gieselau sluis bij KM 40 op het Kiel kanaal, daar kun je aan lange steigers gratis overnachten.
Ga je verder het kiel kanaal op dan betaal je €8,-contant (geen pin dus) voor het kiel kanaal tolgeld tot Kiel of terug naar Brunsbuttel.


Kiel Kanaal

Eenmaal op het Kielkanaal ook als je van Brunsbuttel komt, kun je dus overnachten in Gieselau (gratis, geen faciliteiten) Rendsburg aan bakboord zijde of bij KM 85 aan stuurboord op de Flemhudersee, (meerpalen en of anker) Gratis

Kiel/Holtenau sluis

aangekomen bij de sluis van Kiel/Holtenau Moet je, als je niet via de Eider komt, want dan heb je daar al betaald, eerst nog sluisgeld betalen, dit kun je doen aan de bakboord zijde daar is een lange steiger met een betaalautomaat. En verder als er nog geen anderen boten liggen dien je “Kiel kanaal 4” aan te roepen op Marifoon kanaal 14 en je verzoek indienen. Afhankelijk van drukte en vrachtschepen krijg je op een gegeven moment toestemming. Meestal mag je dan tussen de vrachtschepen door en daarvoor gaan liggen, zodat je geen last hebt van hus schroefwater en je als eerste eruit kunt.
Let even goed op afmeren. Er zijn daar drijvende vlonders, balken van ongeveer 15-20 cm dik, op de vlondervloeren liggen ringen om je boot vast te maken. Je fenders zullen meestal tussen de boot en de wal er uit schieten. Oplossing hiervoor: gebruik een paar opgeschoten trossen en hang die aan de reling in het water, ik heb meestal zwarte rubberen matten van ongeveer 1-1-5 cm dik en hang die tussen wal en schip. Ook hier heb ik een artikel over geschreven.

Aero,DK

Direct uit de sluis vandaan varen we eerst het Kieler Fjord uit om zo vrij te zijn om een rechte lijn uit te zetten naar Aero, DK via aanloop Marstal. Eenmaal uit het zich verwijdende fjord vandaan, waarbij de ene boot naar stuurboard wil en de andere naar Bakboord en ik rechtdoor, pik ik mijn bestaande route op naar Aero en laat de automaat die volgen. De eerste aanloop is aan de zuidpunt van Aero, n.l. Marstal. De zee is mooi rustig en naar het zich laat aanzien blijft dat ook zo. De Oostzee is een mooie zee met een goed karakter, zeker kan het er ook spoken, maar met rustig weer, laten we zeggen tot 5Bft. is er prima op te varen. de golven zijn koster dan de Noordzee maar ook weer niet te vergelijken met het IJsselmeer.

Lyo,DK

Op 14 juni omstreek 10:20 verlaat ik voor de laatste maal het eiland Aero, na 14 dagen ankeren naast de haven. Ik besluit om de via het noorden naar Lyo,DK te gaan een klein eiland wat mij, door een van de abonnees op Youtube, aangeranden was. Dus dacht ik ach waarom ook niet, ik was toch al van plan om via de Noorkaap van Aero weer naar het zuiden af te buigen en dit is dus maar een uitstapje van misschien 5 mijl. Maar ook hier hd ik een beetje verkeken op de wind, ik vond het volgens mijn instrument zo lekker laag 8 knopen tot ik het toch wel woelig begon te vinden. en wat kritischer ging kijken. De meter gaf 8 m/sec ipv Kts en dat is dus wel wat Sanders nl. Wind 5Bft. Het laatste stuk werd het ook wel erg woelig, totdat om de punt van het eiland kwam en de geleidelijk verdwenen. Lijnen en Fenders klaargemaakt, waarschuwing voor de ferry trust, maar die was er ff niet. Wel een nauwe haven en tegen mijn masten altijd nog 5 Bft. Langszij plek was niet meer beschikbaar, met moeite de boot gedraaid. Kijken naar een insteek plaats met palen breed genoeg, meestal zijn ze te smal en loop ik vast, terwijl ik toch maar 3,60 ben. Maar plek gevonden en gelukkig zag ik twee man sterk hulp aan komen.
Voorzichtig tussen de palen door en meteen over elke paal een lijn gooien en die in mijn handen houden tegen verlijeren . De mannen aan de punt konden de lijnen grijpen die ik altijd zo ver mogelijk naar voor over de reling hang, als uitnodiging van pak me maar.
Na wat afstelling van de lijnen en de neus hangend over de steiger was ik tevreden en kon de motor uit. Voor zo’n klein haventje toch wel een pittige prijs 225,- DKK / €30,- per nacht incl stroom, douches en water.


Ik ben toch nog 3 nachten gebleven, de volgende landstop zou Helgoland worden. En hier was een kleine supermarkt op 1 km afstand, dus mooi om mijn elektrische step uit te proberen en kijken of de drone mij wilde volgen langs alle bomen overhangend over het weggetje.
Maar dat is allemaal goed gegegaan. Deze film nr. 5 is te zien op Youtube.

Peter Mantel

Gepensioneerd uit de luchtvaart. Avonturen met de Asmara. Ik zeil met mijn tweemast kotter van de Noordzee tot de Oostzee

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hide picture