Adventures of a globetrotter

Part of Aerotaxi group

Asmara Nieuws

Windkracht 9

Vandaag maawind 9ndag 2 juni lig ik op een marrekrite aan het Lauwersmeer. Helemaal alleen in een insteekhaven met meer dan 20 ligplaatsen. De boxen zijn te klein voor mij dus lig ik aan de enige lange walzijde die er is. De oliekachel weer aangestoken het is bar en boos.

Vanmorgen dinsdag toen ik wakker werd stond er een flinke wind 6-7 dwars op de boot, lage wal dus. Ik lag inmiddels gevaarlijk dicht tegen de betonnen rand aan, maar wat ik ook probeerde ik kreeg met geen mogelijkheid de fenders beter in positie zodat ik meer ruimte tussen de wal en schip kon creeren.

Er zat nog 4 cm tussen, uiteindelijk heb ik op het smalste punt er een rubber mat tussen kunnen wurmen. Maar goed ook want met uitschieters naar windkracht 9 beschermde deze mijn verf. Weer een leer voor de volgende keer zorg dat je voldoende fender op de juiste positie hebt voor als de wind draait. Ik lig continue op een helling van 5 graden.

Peter Mantel

Gepensioneerd uit de luchtvaart. Avonturen met de Asmara. Ik zeil met mijn tweemast kotter van de Noordzee tot de Oostzee

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hide picture