Adventures of a globetrotter

Part of Aerotaxi group

Asmara Nieuws

Baltic rondreis 2015

Na een winter van werken, geld verdienen en reis voorbereiden, is het dan bijna zover. De Asmara gaat een weekje het water uit voor het nodige schilder, poets en reparatiewerk. Een nieuwe effectievere boegschroef etc. En dan gaan we weer op avontuur. . .

 

 

 

 

 

 

 

 

  Feiten

De Baltic reis voert mij tegen de wijzers van de klok in langs de volgende landen; Duitsland, Polen, Letland, litouwen, Estland, Estonia, Rusland, Finland, Zweden en Denemarken voor geen van de landen geld een visumplicht, met uitzondering van Rusland. Het is zaak om dit visum tijdig aan te vragen. Voor deze reis gebruik o.m. De Imray Baltic Pilot, deze vermeld over Rusland dat je een invitatie nodig hebt om een single of multi entry visum aan te vragen en ook dat het verstandig is om een agent in te huren. De pilot vermeld hier de, naam van Vladimir Ivankiv. Deze agent vraagt 25,- euro voor zijn bemiddeling en regelt o.m. Bij Rossita Travel agency de nodige invitatie. Daarnaast kan hij allerlei culturele zaken als opera, ballet en Hermitage voor je regelen.

Met deze invitatie, die ik per email van hem ontving, heb ik via de ANWB het visum geregeld. Ik heb een eenmalige entry aangevraagd, welke geldig is van 1 tot 30 juli, mijn bestemming St. Petersburg.

 

Peter Mantel

Gepensioneerd uit de luchtvaart. Avonturen met de Asmara. Ik zeil met mijn tweemast kotter van de Noordzee tot de Oostzee

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hide picture