Adventures of a globetrotter

Part of Aerotaxi group

Asmara Nieuws

Teek

Teek
TeekSimba heeft op haar korte verblijf op het eiland een of meerdere teken opgepikt.

’s avonds als ik in bed voetbal lig te kijken, komt ze meestal op het voeteneind liggen en kroel ik wat op haar buik wat ze lekker vind. Als ze na een tijdje van bed af springt voel ik wat kriebelen op mijn hand, ik denk dat het een klein spinnetje is en mep het dood, maar het wil niet dood. Als ik beter kijk denk ik dat het een teek is, minuscuul klein maar met een sterke lamp erop zie ik dat het inderdaad een teek is. Ik veeg het beestje van mijn hand op het witte laken en stap uit bed, via het laken schuif ik het op een raam uithoud stokje pak mijn aansteker en houd dat ertegen tot ik een plop hoor als popcorn en nog even wat langer tot ik zeker weet dat het dood is, dan door het toilet naar buiten. Ik controleer mijn hele lijf om te kijken of er nog meer zijn, ook het dekbed aan de buitenkant en het laken controleer ik met een sterke lamp. Geen beestjes meer. Simba snapt niet waarom ze ’s avonds als ik ga slapen niet meer op het voeteneind mag, ik jaag haar steeds weg. Morgen controle van Simba. De controle van Simba kan alleen maar als ze lui ligt te slapen, dan laat ze alles toe, als ik haar zou pakken zou ze tegenstribbelen en zich los vechten, dus wachten op het juiste moment. Van de Scandinavische tekenbeet kun je hersenvlies ontsteking van krijgen, daar ben ik wel tegen ingeënt, maar ja risico liever mijden.Verdere controle van Simba levert niets op, ik houd haar in de gaten.

Peter Mantel

Gepensioneerd uit de luchtvaart. Avonturen met de Asmara. Ik zeil met mijn tweemast kotter van de Noordzee tot de Oostzee

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hide picture