Adventures of a globetrotter

Part of Aerotaxi group

Asmara Nieuws

Oude brug kapot, week wachten

Brug kapot dikke pech

Eenmaal Tonning achter me gelaten wilde ik door varen tot tot na de laatste getijden sluis bij Nordtfeld, om daar een overnachtings plekje te zoeken.

De eerste brug die ik passeerden was een spoorbrug. Na de brugwachter gebeld te hebben kon ik daar redelijk snel door. De volgend brug, een antieke klapbrug (dat is bijna al het materiaal over de Eider rivier) heb ik ook gebeld, (marifoon gebruiken ze hier niet) de brugwachter vroeg mij hoe hoog ik was, waarop ik antwoordde 12,5 mtr, dan moet u uw mast laten zakken want de brug is kapot en de monteur komt woensdag (das over zes dagen). “Beste man, ik kan mijn mast niet laten zakken – Nou dan kunt u alleen voor de brug linksaf naar Friedrichstadt of terug naar Tonning”. Dit laatste is geen optie dus dan maar Friedrichstadt. (zie verder blog deel 1, 2017)

Brug bij Friedrichstadt
Brug bij Friedrichstadt

Peter Mantel

Gepensioneerd uit de luchtvaart. Avonturen met de Asmara. Ik zeil met mijn tweemast kotter van de Noordzee tot de Oostzee

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hide picture