Adventures of a globetrotter

Part of Aerotaxi group

Asmara NieuwsOostzeeReizen(NL)

Het gaat nu echt beginnen, een bijzondere reis. . . . .

. . . een reis die al lange tijd op mijn bucket list stond maar er nooit van kwam. Maar voordat het zover is moet de Asmara eerst nog het water uit, voor het nodige onderhoud. Ja ik hoor je al zeggen “koop een boot en werk je dood”. . maar dat werken is voor de meeste boot eigenaren ook een soort hobby en dan valt het al gauw mee. De Asmara heeft nu 4 jaar in het water gelegen en dat is eigenlijk een jaar te lang, geen verder uitstel meer. De aangroei is sustantieel en dus moet er nieuwe anti-fouling op, het verhogen van de waterlijn is een schilderklusje en zo zijn er nog een aantal andere zaken die gedaan dan wel gecontroleerd moeten worden. De beide masten moeten naar beneden, kortom best wel wat werk.

Op 3 april heb ik een afspraak bij de werf van Bakker Protec, in Warmond, die kunnen mijn 50 jaar oude dame van 18 Ton uit het water tillen en op een bok zetten. Ik hoop dan voor het paasweekend weer in het water te liggen. Als ik dan de beide masten weer omhoog heb en de zaken nagelopen heb, ben ik klaar voor de reis. Een reis van ruwweg 2700 km in 6 maanden.

58 sluizen en sluistrappen brengen de Asmara op 91,8 meter boven zeeniveau via Lake Asplängen, Lake Roxen, Lake Vättern, om uiteindelijk bij het hoogste punt uit te komen Lake Viken bij Vorsvik, daar gaat de champagne open. Daarna gaat de reis verder Westwaarts en naar beneden om uit te komen op Lake Vänern, het grootste meer van de Europese Unie en het op drie na grootste meer van heel Europa, dat 43,8 meter boven zeeniveau ligt.

De hele route
Trollhatte kanaal

We vervolgen dan onze reis in Westelijke richting en beginnen bij Vanersborg aan de afdaling door de 6 sluistrappen van het Trollhatte kanaal, om uit te komen bij Gotenborg op Zeeniveau.

Overdeze mooie reis ga ik 2 maanden doen, cultuur opsnuiven, mooie YouTube films maken, een vaarwijzer schrijven, kortom genoeg te doen en te beleven.

Ik zal proberen om wekelijks een nieuwe Youtube film uit te geven op mijn kanaal @SailingAsmara, te beginnen als de Asmara weer in het water ligt. Daarnaast verloot ik, onder de deelnemers van mijn croudfunding, 3 van mijn boeken “Mijn Vrijheid” , korting bij de uitgifte van de vaarwijzer of een persoonlijk gemaakt olieverf portret van 30×40. Hiertoe heb ik een crowdfunding lopen voor bijdrage aan deze reis en als ondersteuning aan de uitgifte van de vaarwijzer die ik wil gaan schrijven.. Dus voor een kleine donatie kunt u al eigenaar worden van een boek of portret. De personen die vorig jaar al gedoneerd hebben, dingen uiteraard mee voor de prijzen. De link staat ook in een widget aan de rechterzijde.

Peter Mantel

Gepensioneerd uit de luchtvaart. Avonturen met de Asmara. Ik zeil met mijn tweemast kotter van de Noordzee tot de Oostzee

4 gedachten over “Het gaat nu echt beginnen, een bijzondere reis. . . . .

 • Peter La Rondelle

  Mooi avontuur voor de boeg, we zullen je op de voet volgen. Vergeet ondertussen niet om er van te genieten!! Goede vaart! Peter & Ellen vanaf Zaankotter “Piet de Wit”

  Beantwoorden
 • Hallo Peter,

  Wij gaan je volgen Nico &Geurie wij gaan in de maand juli ook naar denemarken en Zweden met onze Zephire

  behouden vaart geniet ervan.

  Gr Nico&Geurie

  Beantwoorden
  • Hebben jullie AIS, zoja wat is dan je MMSI nr of bootnaam, Ik zit volgens planning in juni in midden zweden en kom tegen eind augustus uit Gotenburg vandaan terg naar Nederland.

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hide picture