Adventures of a globetrotter

Part of Aerotaxi group

Asmara Nieuws

Schade bijboot gerepareerd

Bijboot en david reparatieVandaag 21 juli op ankerplaats een aanvang gemaakt met reparatie david en bijboot.

Ik heb de david kabel kunnen repareren, de kabel is wel slecht, zit vol met tieren. Maar voor nood ok. Volgende stap is het kabeloog dat nagenoeg door het polyester is getrokken. Ik heb nog wat rvs plaatstaal aan boord van 1 mm en strip van 12 cm breed. Hieruit heb ik met de slijptol twee plaatjes gemaakt van 17×12 cm, deze op elkaar geklemd en in de kolomboormachine 6 gaten geboord voor popnagels. De volgende stap is nu het oude oog uit het polyester verwijderen en de steek van dat oog ook in de platen boren. Daarna met kit en popnagels de platen en het oog monteren. Voor dit alles wil ik de bijboot wel op de kant hebben, ik ga dat niet doen op het water. Dus wachten tot geschikte gelegenheid.
Bijboot en david reparatieBijboot en david reparatieBijboot en david reparatieOm 13.20 meer ik af in de baai waar ik eerder aan een mooring heb gelegen, nu aan de wal van de yachtclub, ivm reparatie davids en bijbootje. Ik had de boot zo aangelegd dat mijn bijbootje boven de steiger hing. Hiebij kon ik hem op de steiger laten zakken en ben aangevangen met de reparatie. De rvs platen die ik eerder heb gemaakt nu gemonteerd en met kit afgedicht. Om 18.00 is de hele zaak weer gerepareerd en kan het bootje weer omhoog. Ik kan het nu in ieder geval weer gebruiken.

Peter Mantel

Gepensioneerd uit de luchtvaart. Avonturen met de Asmara. Ik zeil met mijn tweemast kotter van de Noordzee tot de Oostzee

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hide picture