Adventures of a globetrotter

Part of Aerotaxi group

Asmara Nieuws

Zeilmeisje Laura

Zeilmeisje Laura

Zeilmeisje Laura is op 4 augustus uit Den Osse, Zeeland met haar vader vertrokken naar Portugal. Vandaar zeilt ze alleen verder naar de Canarische eilanden. In december 2010 zal ze dan aan haar rondje wereld gaan beginnen.

In 2010 op 14 jarige leeftijd vertrok Laura vanuit Gibraltar voor haar grote droom. Solo de hele wereld rond zeilen! 21 januari 2012 heeft Laura met 16 jaar en 4 maanden 27.000 mijl afgelegd en vele landen bezocht! Zij heeft haar reis om de wereld op het eiland Sint Maarten afgesloten en daarmee haar wereldreis voltooid. Laura is de jongste solo zeiler ooit die rond de wereld zeilde. Zij had geen hulp team of enige vorm van begeleiding.

Voor Laura was dit nog niet genoeg en zij besloot nogmaals de halve wereld rond te zeilen. Nog nooit in de geschiedenis is er een meisje geweest dat zoveel mijl solo gezeild heeft. Laura schrijft na haar wereldreis nog steeds af en toe een blog. Na in totaal 36.000 NM! (66672 KM) en anderhalf keer de hele wereld rond gezeild te zijn is Laura met haar boot ‘Guppy’ op 2 sept 2012 in haar geboorteplaats Whangarei, New Zealand aangekomen.

Laura komt door alle onvoorstelbaar corrupte dingen die de NL. overheid en AIVD met haar gedaan hebben, voor en tijdens haar reis, niet meer terug in Nederland. Zij is na haar reis op haar 16de in New Zealand gaan wonen, doet boot delivery’s, haalde haar captains license en geeft presentaties. In tegenstelling tot wat de NL overheid hier met alle mogelijke middelen probeerde te voorkomen is Laura in New Zealand een groot voorbeeld voor de jeugd en ambassadeur voor Y for Youth.

Bron website Laura

Peter Mantel

Gepensioneerd uit de luchtvaart. Avonturen met de Asmara. Ik zeil met mijn tweemast kotter van de Noordzee tot de Oostzee

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hide picture